loading...
لایک |عکس, گالري, هاي, پيشواز, متن,
سخن مــدیر
هندزفری تغییر صدا | یک شوخی جالب




سلام بازدید کننده ی عزیز


بابت سنگینی قالب شرمندم! خیلی رو این قالب کار کردم تا بتونم


سئوش و به 100% برسونم!


سئوی سایت  | WwW.BestBaz.RzB.Ir


البته با کمک دوست خوبم حامد هاشمی عزیز "CivilBax"


با تشکر :


Saeed_Detect


آخرین ارسال های انجمن
عنوان پاسخ بازدید توسط
خرید ممبر تلگرام 100% تضمینی❤️ با دیجی فالوور 0 75 sadafmohammadi
خرید فالوور ارزان 30 درصد هدیه و تحویل فوری 0 72 aynazmasomi
بهترین سایت برای دریافت خدمات فروش فالوور و ویو اینستاگرام 0 62 lilies
راهکار های کاربردی افزایش ممبر اینستاگرام 0 55 lilies
نکات امنیتی که باید قبل از خرید پیج اینستاگرام بدانید 0 42 lilies
بهتریت سایت هابرای ارائه فالوور ارزان 0 39 lilies
تجربه ای که برای هدیه دادن ،آنچه که باید راجب پیشرفت در اینستاگرام بدانید 0 29 lilies
نکات طلایی که قبل از خرید پیج اینستاگرام باید بدانید 0 34 lilies
معرفی بهترین سایت خرید فالوور ارزان قیمت 0 41 amirmohammad
صفر تا صد پیشرفت در اینستاگرام با خرید فالوور واقعی 0 43 amirmohammad
تجربه ی من از بهترین سایت برای خرید فالوور واقعی 0 46 amirmohammad
خرید فالوور رایگان و پرسرعت از سایت دیجی فالوور 0 59 aynazmasomi
خرید فالوور ایرانی و واقعی از سایت معتبر دیجی فالورر 0 41 aynazmasomi
متن آهنگ اینتروی آلبوم کسی که دلش یه دریاست از یاس 2 1462 saeed_detect
عکسی از کسب درآمد دختر تهرانی 2 739 saeed_detect
saeed_detect بازدید : 163 شنبه 17 تیر 1391 نظرات (0)

 

عنوان مقاله: حسابرسی عملکرد و عملیاتی

 

مولف/مترجم: افشین نخبه فلاح


موضوع: حسابرسی


سال انتشار(میلادی): 2006


وضعیت: تمام متن


منبع: ماهنامه تدبیر-سال شانزدهم-شماره 165


 

چکیده: سیستم اقتصادی یک کشور به میزان قابل توجهی به تصمیم گیریهای مدیریت در واحدهای اقتصادی بستگی دارد. بدیهی است این تصمیم گیریها نقش تعیین کننده ای در میزان درآمد های اقتصادی و ثمر بخش بودن فعالیتهای تعیین شده و استفاده بهینه از امکانات تولیدی و خدماتی مؤسسات انتفاعی و غیرانتفاعی کشور دارند. لذا اصولاً صاحبان سهام و یا نمایندگان آنها همواره می خواهند بدانند که آیا مدیران اجرایی در تصمیم گیریهای خود صحیح عمل کرده اند یا خیر؟ و آیا توانسته اند از امکانات موجود حداکثر استفاده را کنند یا خیر؟ آیا در موسسات افزایش کارایی و رعایت صرفه اقتصادی انجام شده است؟ امروز در محیط اقتصادی که دارای نظامهای متعدد و ابعاد گوناگون است، مدیریت سازمانی تأکید فزاینده ای بر ارزیابی صرفه اقتصادی، کارآیی و اثر بخشی عملیات سازمانی دارد. حسابرسی عملکرد به عنوان ابزاری برای این ارزیابی به کار می رود. در محیطهای رقابتی ضروری است تا مدیران با استفاده از فرایند ارزیابی عملکرد به هدایت صحیح امور در مسیر پیشرفت کار و در جهت اهداف و استراتژی های مورد نظر سازمان به شیوه ای آگاهانه بپردازند.


 
 

با توجه به تغییرات و تحولات سریع و افزایش توان و قابلیتهای رقابتی شرکتها وسازمانها در جهان امروز میزان مطلوبیت عملکرد تک تک اجزای کاری سازمان و مجموع آن می تواند به عنوان معیار سنجش مؤفقیت یک سازمان برای مدیران بسیار حائز اهمیت باشد و با استفاده از آنها می توانند به سنجش ارزیابی وضعیت موجود طرحهای استراتژیک سازمان و بررسی عملکرد اجزای کاری آن پرداخته و برای ارتقا و بهبود اثربخشی و کارآیی آنها اقدام کنند. گسترش رقابت موجب شده تا مدیریت ارشد در بسیاری از سازمانهای نوین در به دست آوردن موقعیت مناسب در بازار و حفظ آن تمرکز یابد. مدیران دریافته اند بسیاری از سیستم های سازمانی کـه انتظار می رود برای پیشبـرد عملیات مفید واقع شود در جهت عکس اهداف سازمان حرکت می کند و موجب عقب ماندگی می شود.
حسابرسـی عملکـرد یک ابـزار مفیـد برای اصلاح این سیستم ها و هدایت سازمان به سوی اهداف آن است. در کشور ما مدیریت بخش اعظم منابع اقتصادی بر عهده دولت است و کیفیت مدیریت آن در سرنوشت ملت آثار اساسی دارد. مدیران بخش دولتی باید در برابر مردم و نمایندگان آنان پاسخگو باشند و ابزار این پاسخگویی را بر اساس اطلاعات معتبر فراهم کنند. ماهیت بخش دولتی ایجاب می کند که در این بخش، حسابرسی عملکرد علاوه بر رسیدگی به صورتهای مالی و اظهار نظر در چارچوب اصول و ضوابط حسابرسی مالی الزامی شود. از این رو لازم است حسابرسان ضمن استفاده از خدمات متخصصان در زمینه های مختلف به ارزیابی کیفیت تصمیم گیریهای مدیریت بپردازند و نتیجه‌گیریها و پیشنهادات اصلاحی خود را جهت بهبود هر چه بیشتر مدیریت ارائه کنند.
با توجه به اهمیت بهبود در ارتقا مدیریت در سازمانها به خصوص در بخش دولتی ضرورت دارد که مدیران نسبت به استقرار سیستم های جامع کنترل مدیریت اهتمام ورزند و آن را از لحاظ ارزیابی مستمر کارایی، صرفه اقتصادی و اثربخشی مورد بازنگری قرار دهند. در این راستا حسابرسان مدیریت مشابه حسابرسان مالی می توانند در جهت بهبود و تقویت این سیستم ها نقش مهم و ارزنده ای را ایفاء کنند. در نتیجه حسابخواهی مطلوب بخش دولتی هنگامی ایجاد می‌شود که با برنامه ریزی و عملـکرد ارگانها بر اساس بیان آشکار اهداف و نتایج مورد انتظار مورد رسیدگی قرار گیرد، بنابراین حسابرسی عملکرد بیان واضحی از رعایت صرفه اقتصـادی، کارآیـی و اثربخشی در عملـکرد تمامی سازمانهای بزرگ و کوچک است.
مقدمه
مدیریـت را دانـش به کار گیـری مؤثـر و کارآمـد منابـع بـرای دستیابی بـه اهداف سازمان تعریف می کنند و این منابع معمولاً شامل سرمایه، نیروی کار و منابعی است که در اختیار سازمان قرار دارد. یک مدیر باید عملیات سازمان را در جهت رسیدن به حداکثر منافع برنامه ریزی، سازماندهی و کنترل کند. در دنیای امروز مدیران مسئول و پیشتاز همواره تلاش می کنند از نظارت دقیق و ارزیابی عینی بر وظایف خود اطمینان لازم را به دست آورند تا در برابر موضوعهای پیش روی خود نیرومند و مسلط باقی بمانند و کارهای خود را درست و به موقع انجام دهند. بنابراین، آنان هیچگاه نباید در بهره گیری از خدمات کارشناسان و متخصصان خارج از سازمان خود برای تعیین مشکلات و ارائه راه حل آن تردید داشته باشد تا با استفاده از این خدمات به مؤفقیتهای روزافزون تری دست یابند.
در سالهای اخیر کانون توجه و دامنه بسیاری از حسابرسیها در بخش عمومی و خصوصی دستخوش دگرگونیهایی شده است و از آنجا که صورتهای مالی به تنهایی پاسخگوی نیازهای اطلاعاتی مدیریت نیست، مدیران در بخش خصوصی و دولتی به دنبال کسب اطلاعات بیشتر به منظور ارزیابی و قضاوت در مورد کیفیت عملیات و پیشرفتهای عملیاتی هستند. در نتیجه ایجاد چنین زمینه هایی نیاز به ضرورت وجود فنون حسابرسی عملکرد برای ارزیابی اثربخشی، کارایی و صرفه اقتصادی عملیات به نحو چشمگیری افزایش یافته است.
بررسی علل درخواست روزافزون برای دریــافت خدمات حسابرسی عملکرد نشان می دهــد که دو موضوع زیر بستر مناسبی برای انجام این حسابرسی فراهم کرده است:
- هدایت مدیران برای توجه بیشتر به رعایت صرفه اقتصادی، کارایی و اثربخشی در واحدهای اقتصادی؛
- ارتقای تجربیات حسابرسان مستقل در زمینه تشخیص و یافتن واقعیتهای موجود در حسابرسی مالی و مشاوره مدیریت و ارائه رهنمودهای لازم به مدیران.
حسابرسی عملکرد
اصطلاح حسابرسی عملکرد (PERFORMANCE AUDITING) یا حسابرسی عملیاتی معمولاً به منظور ایجاد تفاوت بین حسابرسی صورتهای مالی جهت اظهار نظر حرفه ای بر روی آن و حسابرسی که جوانب انتخاب شده یک سازمان را خارج از محدوده حسابها رسیدگی می کند به کار می رود .
هدف از این حسابرسی ابتدا تعیین فرصتهایی جهت کارایی و صرفه اقتصادی بیشتر و بهبود اثربخشی در عملیات بوده که این اهداف به موارد مرتبط با اهداف سازمان نیز ارتقا یافت . تفاوت عمده حسابرسیها در اهداف آنها است. حسابرسی صورتهای مالی درگیر مواردی است که منتهی به اظهار نظر درباره صورتهای مالی می گردد و آنچه که حسابرسی عملیاتی نامیده می شود با هدف کارایی ، صرفه اقتصادی ، اثربخشی بیشتر و رسیدن به نتایج سودآور اجرا می شود .
تفاوت عمده ای در رویکردهای موجود در حسابرسی صورتهای مالی و حسابرسی مدیریت یا عملیاتی وجود ندارد چهار مرحله زیر در هر نوع حسابرسی اجرا می شود :
1- بررسی اولیه فعالیتها جهت به دست آوردن پیشینه لازم و ضروری؛
2- ارزیابی مسئولیتهای مرتبط با فعالیتها در جهت اطمینان و از اختیارات مجاز و محدودیتهای عملی مرتبط؛
3- مطالعه و آشنایی با خط مشی های برقرار شده توسط مدیریت از طریق رسیدگی اثربخشی روشهای عملیاتی و اداری و مشخص ساختن مناطق مشکل آفرین و ضعیف؛
4- گزارش نتایج حسابرسی و پیگیری جهت اعمال یافته ها و پیشنهادات.
حسابرسی عملکرد بر نحوه به کارگیری منابع سازمان متمرکز است و به سیستم های اطلاعاتی و درون سازمانی و دستورالعمل ها می پردازد و بیشتر به صورت مشاور مدیریت عمل می کند.
به عبارت بهتر، حسابرسی عملکرد عبارت است از فرایند سیستماتیک ارزیابی صرفه اقتصادی، کارایی و اثربخشی عملیات تحت کنترل مدیریت و گزارش نتایج همراه با توجیه هایی برای بهبود عملیات به افراد ذیصلاح و ذینفع.
مفاهیم اساسی
حسابرسی عملکرد دارای سه مؤلفه کارایی، اثربخشی و صرفه اقتصادی است که از اهمیت زیادی برخوردار است. امروزه ارزیابی کارایی، اثربخشی و صرفه اقتصادی باید بخشی از فرایند عادی مدیریت هر واحد تجاری در بخش عمومی و خصوصی باشد و مدیران بررسی عملکرد را به عنوان یکی از مسئولیتهای خود برای کنترل فعالیتها تلقی کنند و ارزیابی مستقل عملکرد مدیران از طریق واحد حسابرسی داخلی یا حسابرسان مستقل صورت گیرد.
شکل شماره یک ارتباط بین داده، پردازش، ستانده و نیز کارایی، صرفه اقتصادی و اثربخشی را بیان می کند:
همان طور که در شکل شماره یک مشاهده می گردد، صرفه اقتصادی نسبت داده های برنامه ریزی شده و داده‌های واقعی با مقیاس، کارایی نسبت داده های واقعی به ستانده های واقعی و اثربخشی نسبت ستانده های واقعی به ستانده های برنامه ریزی شده است.
دیوان محاسبات انگلستان این سه مؤلفه را به صورت زیر تعریف می کند :
صرفه اقتصادی: حداقل کردن بهای تمام شده منابع مورد نیاز یا مصرفی با توجه به کیفیت مورد نظر (مصرف با توجیه اقتصادی)؛
کارایی :حداکثر ستانده با میزان نهاده ثابت یا ستانده ثابت با حداقل نهاده ممکن(مصرف خوب) ؛
اثربخشی: مقایسه نتایج مورد نظر و نتایج واقعی پروژه ها، برنامه ها یا سایر فعالیتها (مصرف هوشمندانه).
استانداردها
استانداردهای حسابرسی عملکرد شامل سه بخش استانداردهای عمومی، استانداردهای اجرای عملیات، استانداردهای گزارشگری است.
الف ) استانداردهای عمومی: استانداردهای عمومی سوای استانداردهای اجرای عملیات و گزارشگری به طور مشترک برای حسابرسی صورتهای مالی و حسابرسی عملکرد وضع گردیده است. این استانداردها عبارتند از:


شرایط کارکنـان مؤسسه حسابرسـی، استقـلال مؤسسه حسابرسـی و حسابرسـان، مراقبتهای تخصصی و حرفه ای و برقراری کنترل کیفیت.
این استانداردها در کلیه مؤسسات حسابرسی، اعم از دولتی و غیر دولتی که حسابرسی برنامه ها، فعالیتها و وظایف دستگاههای دولتی، سازمانهای غیر انتفاعی و .... را به عهده دارند، کاربرد دارد.
ب) استانداردهای اجرای عملیات:
1- برنامه ریزی: عملیات حسابرسی باید به حد کافی برنامه ریزی شود. برنامه حسابرسی باید در کلیه مراحل حسابرسی اجرا گردد. اهداف حسابرسی، حوزه عمل حسابرسی و متدولوژی حسابرسی هیچ کدام جدا از هم نیستند. لذا حسابرسان ناگزیرند این سه عنصر را همزمان برنامه ریزی و طراحی کنند.
2- سرپرستی: کارکنان به طور صحیحی سرپرستی شوند. به منظور تعیین اینکه آیا اهداف حسابرسی در جریان اجرا است، سرپرستی مستقیم حسابرسان و سایر اشخاصی که ( مشاوران، کارشناسان و امثالهم) به امر حسابرسی می‌پردازند، الزامی است. اصول سرپرستی ایجاب می کند برای کارکنان آموزش لازم ترتیب داده شود.
3- رعایت قوانین و مقررات: هرگاه رعایت قوانین و مقررات برای تأمین اهداف حسابرسی ضرورت داشته باشد حسابرسان باید در مورد رعایت قوانین و مقررات به نحوی برنامه ریزی کنند تا اطمینان معقولی از کشف موارد خلاف فراهم شود. در کلیه مراحل اجرای حسابرسی، حسابرسان باید نسبت به حالات و رویکردهایی که می تواند دال بر اعمال خلاف قانون یا تخطی از قوانین و مقررات باشد، هوشیار باشند.
4- کنترل های مدیریتی:حسابرسان باید درکی از کنترل های مدیریتی که به موضوع حسابرسی مربوط می شود، به‌دست آورند. هنگامی که کنترل های مدیریت در اهداف حسابرسی مهم هستند، حسابرسان باید مدارک کافی به منظور پشتیبانی از قضاوتهایشان در مورد کنترل ها، کسب کنند.
5- مدارک: دستیابی به مدارک مربوط، قابل اطمینان وکافی مبنای معقـولی در جهت یافتـه ها و نتیجه گیریهای حسابرسان را فراهم می کند. کار حسابرسان باید در فرم کاربرگها ثبت و نگهداری شود. کاربرگها باید حاوی اطلاعات کافی باشند تا یک حسابرس مجرب بتواند بدون برقراری ارتباط با حسابرس قبلی، از مدارکـی که قضـاوتها و نتیجه گیریهای در خور اهمیت حسابرسان را به اثبات می رساند، پشتیبانی کند.
ج) استانداردهای گزارشگری:
1-گزارش مکتوب: گزارش حسابرسی باید به طور کتبی تهیه و نتایج هر رسیدگی به آن منتقل شود.
گزارش حسابرسی به منظور تأمین مقاصد زیر به صورت کتبی تهیه می شود:
- انتقال نتایج حسابرسی به مسئولان در کلیه سطوح؛
- نتایج حسابرسی کمتر در مظان سوء تفاهم قرار می گیرد؛
- نتایج حسابرسی در معرض بازرسی همگانی قرار می گیرد؛
- تسهیل پیگیری.
2- ارائه به موقع گزارش: گزارش حسابرسی باید به طریق مقتضی منتشر شود تا اطلاعات لازم برای استفاده به موقع در اختیار مقامات اداری و اشخاص ثالث ذینفع قرار گیرد.
گزارش ولو اینکه با نهایت دقت تهیه شده باشد، ولی به موقع در اختیار تصمیم گیرندگان قرار نگیرد، از ارزش لازم برخوردار نخواهد بود. بنابراین، حسابرسان باید برای انتشار به موقع گزارش حسابرسی، برنامه ریزی لازم را معمول دارند.
3- محتوای گزارش: در گزارش حسابرسی باید اهداف، حوزه عمل و متدولوژی حسابرسی بیان شود؛
4- ارائه گزارش: گزارش باید کامل، دقیق، قابل اثبات، قانع کننده و تا آنجا که موضوع اجازه می دهد شفاف و مختصر باشد؛
5- توزیع گزارش: گزارش کتبی حسابرسی باید توسط مؤسسه حسابرسی به مقامات مسئول سازمان تحت رسیدگـی, مراجع ذیصـلاح سازمانهایی کـه خواستار انجام حسابرسی بوده اند، یا ترتیب اجرای آن را داده اند از جمله سازمانهایی که وجوهی به سازمان تحت رسیدگی پرداخت کرده اند، تسلیم شود، مگر آنکه منع قانونی و یا ملاحظات دیگری وجود داشته باشد.
اصول حسابرسی عملکرد
حسابرسی عملکرد شامل اصول زیر است:
1- حسابرسی عملکرد باید به عنوان جریانی کاملاً مستقل و بی طرفانه تلقی گردد؛
2- حسابرسی عملکرد ابزاری است در اختیار مدیریت برای شناخت مشکلات و رفع تنگناها و نگاهی عیب‌جویانه و انتقادی ندارد.
هدف حسابرسی عملکرد انتقاد از عملیات جاری نیست بلکه هدف، بررسی عملیات از طریق همکاری با مدیریت و کارکنان، و تدوین برنامه ای برای پیشرفت عملیات است. مؤثرترین راه دستیابی به این امر، همکاری با کارکنان صاحبکار در حوزه هایی است که آنان شناخت لازم را از نقاط ضعف را دارند و در عین حال مایل به همکاری نیز هستند. مفهوم حسابرسی عملکرد باید به عنوان یک برنامه داخلی بازنگری در جهت اقتصادی و کارا کردن عملیات سازمان در نظر گرفته شود تا نتایج فزاینده ای را در پی داشته باشد؛
3- ارزشیابی عملکرد در ارتباط با مجموعه امکانات و عوامل محدود کننده فعالیتها مورد نظر قرار می دهد؛
4- در حسابرسی عملکرد باید با مسایل مسئولانه و متعهدانه برخورد کرد؛
5- در انجام حسابرسی عملکرد طرز فکر مدیریت دخالت داده می شود؛
6- حسابرسی عملکرد توسط افراد متخصص و آگاه به وضعیت مورد رسیدگی انجام می شود.
پیشرفت و مؤفقیت در دستیابی به مزایای حسابرسی عملکرد تا حد زیادی به مهارتهای حسابرسان و طرز فکر مدیریت نسبت به آنان بستگی دارد. حسابرسانی که مأمور انجام چنین مسئولیتی می شوند باید توانائیهای لازم را در زمینه حسابرسی مالی، مدیریت و محیطهای عملیاتی داشته باشند. ویژگیهای یک حسابرس خوب در این زمینه عبارت است از:
کنجکاوی؛ توانایی تجزیه و تحلیل ؛ توانایی متقاعد سازی؛ قضاوت خوب حرفه ای؛ آگاهی متعارف؛ بیطرفی؛ مهارت برقراری ارتباط؛ استقلال؛ اعتماد به نفس.
علاوه بر ویژگیهای بیان شده، توانایی مشخص کردن نارسائیهای عملیاتی، توانایی مشخص کردن نواحی بحرانی و مشکل آفرین، خلاقیت در تکمیل مجموعه ای از تکنیک ها و مهارت انتقال نتایج حاصل از حسابرسی از دیگر خصوصیات حسابرسی عملکرد است.
ارتباط با مفهوم کنترل های مدیریت
نظر به اینکه تصمیم گیریهای مدیریت ، انجام فعالیتها و نتایج به دست آمده از آن در هر سازمان از درون سیستم‌های اطلاعاتی آن می گذرد و سیستم برنامه ریزی و کنترل مدیریت جزئی از سیستم های اطاعاتی موجود است. لذا مطالعه و آزمون کنترل های مدیریت در انجام حسابرسی عملکرد از ضروریات است . اصطلاح کنترل مدیریت ، کل سیستم واحد مورد رسیدگی را در برمی گیرد بنابر این، کنترل های مدیریت فعالیتهای داخلی و خارجی مدیریت را شامل می شود . سیستم مزبور شامل برنامه ریزی، سیاستگذاری و تدوین روشها و همچنین اقدامات واقعی انجام شده برای اداره امور واحد رسیدگی است که برای بهبود اجرای مؤثر مسئولیتهای محوله بر اساس روشها و نتایج مورد انتظار طراحی می شود . کنترل های مدیریت نه تنها شامل کنترل های داخلی بلکه در برگیرنده کنترل های خارجی منجمله قوانین جاری کشور ، محدودیتهایی که توسط سازمانهای مسئول کشور برای واحد در نظر گرفته شده است، شرایط بـازار، امکـانات استـقراض، دریافت یـارانه، محدودیـتهای توزیع و قیمت‌گذاری محصول، پیشرفتهای فناوری ومحدودیتهای وضع شده توسط شرکتهای اصلی برای شرکتهای فرعی خود نظیر کنترل توزیع سود و کنترل قیمت فروش و توزیع محصولات است.
سه وجه تمایز اصلی بین کنترل های مدیریت و کنترل های داخلی به شرح زیر است:
1- تأکید فزاینده بر نیاز به بیان هدفهای سازمان و برقراری ارتباط نزدیک آن با کنترل های مدیریت؛
2- تأکید فزاینده بر کنترل های خارجی در مقایسه با کنترل های داخلی؛
3- گسترش کنترل به منظور در بر گرفتن کلیه فعالیتهای مدیریت نظیر تولید ، حمل و نقل، تحقیق به جای تنها تأکید بر فعالیتهای حسابداری.
دسترسی به اهداف کارایی و صرفه اقتصادی و اثربخشی به کنترل های مدیریت خوب بستگی دارد که مسئولیت مزبور بر عهده مدیریت واحد مورد رسیدگی است.
کنترل های مدیریت شامل روشها و خط مشی هایی جهت حصول موارد ذیل است:
-برنامه ریزی ، سازماندهی و رهبری و کنترل عملیات؛
-تائید اینکه منابع طبق قوانین و مقررات مورد استفاده قرار می گیرد؛
-محافظت از منابع در مقابل سوء استفاه و هدر رفتن؛
-اندازه گیری ، تنظیم و گزارشگری عملکرد واحد اقتصادی؛
-اطمینان از دستیابی به اهداف؛
- اطمینان از اینکه به داده های قابل اعتماد و معتبر دسترسی داشته ، نگهداری شده و در گزارشهای سالانه و سایر مدارک به درستی افشا می شود .
در مرور اولیه کنترل های مدیریت ، حسابرس باید عوامل ذیل رادر نظر بگیرد :
1)آیا خط مشی های سازمان به طور کامل با اختیارات و امتیازات اساسی سازمان مطابق است؟
2)آیا سیستم روشها و کنترل های مدیریتی برای انجام این خط مشی ها همان طور که مد نظر مدیریت عالی جهت کارایی و صرفه اقتصادی بوده ، طراحی شده است؟
3)آیا سیستم کنترل مدیریت کنترل کافی بر روی منابع سازمان ، درآمد و هزینه ها فراهم می کند؟
تعدادی از عواملی که حسابرس باید جهت ارزیابی سیستم کنترل مدیریت و تعیین نواحی مشکل آفرین در نظر بگیرد به قرار زیر است :
1- استفاده مدیریت از استانداردها یا اهداف برای قضاوت در مورد اجرا ، بهره وری ، کارایی یا استفاده از کالاها و خدمات؛
2- فقدان دستورالعملهای مکتوب که سبب عدم فهم درست ، درخواستهای متناقض ، انحرافات غیر قابل قبول و اجرای غیر یکنواخت می گردد؛
3- عدم مؤفقیت در قبول مسئولیتها؛
4- دو باره کاریها؛
5- استفاده نامناسب از وجه نقد؛
6- الگوی سازمانی غیر معقول و بیهوده؛
7- استفاده بیهوده ، ناکارا از کارکنان و منابع فیزیکی؛
8- کارهای ناتمام.
شناسایی نواحی مشکل آفرین
تکنیک های زیادی وجود دارد که حسابرس بتواند با آگاهی بیشتر نواحی مشکل آفرین را مشخص کند که در اینجا به تعدادی از آنها اشاره می کنیم :
1- بررسی فعالیت ها: اینکه اطلاعات از چه طریق به دست می آید و یک فعالیت چگونه انجام شود و نحوه کنترل آن چگونه است می تواند موارد غیر قابل کنترل یا مستعد آن را مشخص کند .
در یک عملیات خرید، سه مرحله زیر می تواند نقاط کلیدی باشد :
الف) تعیین میزان و کیفیت مواد خریداری شده؛
ب) روشهای دستیابی به بهترین قیمت؛
ج) روشهای تعیین درست کمیت و کیفیت.
اگر در ارتباط با خریدهای عمده ، حسابرس به این نتیجه برسد که این مراحل نیاز به بازنگری دارد او باید قضاوت خود را بر روی آن عملیات متمرکز کند .
2- مرور گزارشهای مدیریتی: مرور گزارشهای داخلی که خود مدیریت به طور منظم برای به دست آوردن اطلاعات از آنها استفاده می کند، نیز می تواند اطلاعات با ارزشی درباره نواحی مشکل آفرین و ضعیف وشرایط و انجام کارها در اختیار حسابرسان قرار دهد.
3- مرور گزارش بازرسان و حسابرسان داخلی: حسابرس در اینگونه موارد باید به دلایل وقایعی که نکات ضعیف در سیستم مدیریتی را برایش آشکار می کند و به مدیریت عالی جهت رفع آن ارجاع نشده است، توجه کند.
4- بازرسی فیزیکی: بازرسیهای فیزیکی فعالیتهای سازمانی می تواند یک روش مفید برای مشخص کردن عدم کارایی یا مشکلاتی باشد که مورد توجه حسابرس است، که می توان به انباشت مازاد تجهیزات و مواد ، ابزار کم مصرف ، کارمندان بی انگیزه ، عودت محصولات از سوی مصرف کنندگان یا مشتریان ، دور ریختن مواد مفید و شبیه این موارد اشاره کرد .
5- بررسی و پیگیری رویدادها: یکی از راههای مفید جهت به دست آمدن بینش عملی درباره روشها می تواند تعقیب تعدادی از رویدادهای سازمان به طور کامل و از ابتدا تا انتها باشد .
6- مصاحبه با کارکنان: حسابرس می تواند اطلاعات با ارزشی از طریق مصاحبه با کارکنان به دست آورد و میزان مؤفقیت در دستیابی به اطلاعات مفید در این زمینه به شهرت حسابرس و سؤالات مطرح شده توسط او بستگی دارد .

مقایسه با حسابرسی صورتهای مالی
علاوه بر اختلافات اشاره شده در بخشهای قبلی، حسابرسی عملکرد برخلاف حسابرسی صورت های مالی دارای اهداف و رویکردهای کلی تری است. حسابرسی عملکرد حرفه ای مستلزم انواع مهارتهاست و دارای یک ارتباط اثربخش با تمام سطوح سازمانی و ارزیابی تمام جوانب یک سازمان است. بخشهای مالی و حسابداری، تولید، مهندسی و کنترل موجودی، خدمات مشتریان، اعتبارات، خرید، پرسنلی و اداری، پردازش اطلاعـات و بازاریـابی و فروش از قسـمتهایی هستند که می توانند مشمول حسابرسی عملکرد قرار گیرند.
حسابرسی عملکرد حدود بیشتری از مسئولیتهای مدیریت را شامل می شود و هدف آن تعیین فرصتهایی برای کارایی و صرفه اقتصادی بیشتر و بهبود اثربخشی در اجرای روشها و عملیات است.
حسابرسی عملکرد به عنوان یک شکل مدرن حسابرسی در مقایسه با حسابرسی صورتهای مالی و حسابرسی رعایت، است.
تفاوت اصلی بین حسابرسی عملکرد و حسابرسی سنتی در نقش حسابرس است که در حسابرسی عملکرد نقش حسابرس بیشتر ارزیابی فعالیتها است.
از تفاوتهای حسابرسی مالی و حسابرسی عملکرد می توان به نحوه مدیریت آن نیز اشاره کرد که حسابرسی مالی طی یک چرخه سالانه تکراری انجام می شود در صورتی که حسابرسی عملکرد به صورت پروژه مجزا انجام می‌شود.
یکی دیگر از تفاوتهای موجود بین این دو نوع حسابرسی در سطح استاندارد بودن آنهاست که در آن طرح ریزی حسابرسی عملکرد در قالب یک شکل استاندارد ثابت بسیار مشکل است.
حسابرسی عملکرد همواره دارای رهنمودهای لازم برای نقاط ضعف مربوط به عملکرد مدیران است و به مدیران واحد اقتصادی کمک می کند تا برای غلبه بر مشکلات و مسائل خود توصیه های لازم را به دست آورند و به این ترتیب زمینه برای بهبود و بهسازی اجرای یک طرح، برنامه یا عملکرد سازمان و ارتقای کیفیت اجرای کارها هرچه بیشتر و بهتر فراهم شود.
حسابرسی عملکرد بر خلاف حسابرسی صورتهای مالی، کمی بوده و عامل تجزیه و تحلیل در آن جایگاه خاصی دارد و نیز ضمن کمک به تخصیص بهینه منابع واحد اقتصادی، محدودیت فزونی منافع بر مخارج را بیشتر مدنظر قرار می دهد .
نتیجه گیری
رسیدن به عملیات کارا و اثربخش، مسئولیت اصلی مدیریت است و در کلیه ساختار سیستم مدیریت سازمان، عملیات و کنترل مدیریت باید در راستای رسیدن به این هدف طراحی گردد.
حسابرسی عملکرد مدیریت، مصداق بارزی از خدمات مشاوره مدیریت است که ممکن است برخی از ویژگیهای حسابرسی صورتهای مالی را داشته باشد. این نوع حسابرسی دربر گیرنده بررسی روشمند فعالیتهای یک سازمان یا بخش مشخص از آن در دستیابی به اهداف مشخص است.
اهداف کلی حسابرسی عملکرد الف ) ارزیابی عملکرد در مقایسه با اهداف تعیین شده به وسیله مدیریت یا سایر معیارهای سنجش مناسب. ب ) شناسایی فرصتهای بهبود عملیات از نظر صرفه اقتصادی و کارایی و اثربخشی و ج) ارائه پیشنهاد برای بهبود عملیات یا انجام اقدامات و رسیدگـی های بیشتر، است.
بررسی و آزمون کنترل های مدیریت نیز به عنوان یکی از مراحل اجرای حسابرسی عملکرد است که هدف اصلی آن تعیین هدف قطعی حسابرسی و نیز قابلیت اتکاء مدارک و شواهد داخلی واحد است.
منابع و ماخذ
1)حسینی عراقی ، حسین . حسابرسی دولتی . تهران: دانشکده امور اقتصادی ، 1378 .
2)رایدر ، هری آر . راهنمای جامع حسابرسی عملیاتی. برگردان از محمد مهیمنی و محمد عبداله پور ، تهران: سازمان حسابرسی ، 1380
3) کثیری ، حسین . «نگرشی بر حسابرسی عملکرد مدیریت در ایرلند و ارتباط آن با نظام کنترلی». مجموعه مقالات حسابرس ، شماره 4 ( تابستان 1375): 59-31 .
1)Brown,Williams and Gallagher. Auditing Performance in Government . 1982.
2)Ellsworth H. Morse. ((Performance and operational auditing)). The journal of accountancy, June 1971.
3) H. Smith, Charles et.al. ((The need for and scope of the audit of management: A survey of attitudes )) .The accounting review , April 1972.
4)Office of the Comptroller and Auditor General of Bangladesh (C&AG) website. Government auditing standards in Bangladesh .2001.
5)W.A. Broadus, Joseph D. Comtoic. Performance auditing. AICPA. 1998
 



 

برچسب ها مقاله: حسابرسی عملکرد و عملیاتی , موضوع: حسابرسی , عنوان مقاله: حسابرسی عملکرد و عملیاتی , حسابرسی عملکرد و عملیاتی , مقالات , مقالات رشته ي مديريت , مقالات رشته ي حسابداري , مقالات رشته هاي مختلف , مقاله , دانلود مقاله , مقالات فارسي , مقالات رشته ي مديريت بازرگاني , دانلود , مديريت بازرگاني , مديريت دولتي , مديريت صنعتي , حسابداري , حسابرسي , پيام نور , نمونه سوالات دانشگاه پيام نور , کتاب هاي پيام نور , مباني روش تحقيق , اسلايد دروس رشته ي مديريت بازرگاني دانشگاه پيام نور , اسلايد دروس رشته ي حسابداري , مجموعه اسلايد هاي دانشگاه پيام نور , جزوه دروس رشته ي مديريت بازرگاني دانشگاه پيام نور , جزوه دروس رشته ي حسابداري , دانلود جزوات دانشگاه پيام نور , دانلود جزوه ي دروس رشته ي حسابداري , دانلود جزوات دروس رشته ي مديريت , دانلود جزوه , دانلود اسلايد هاي درسي , دانلود اسلايدهاي دانشگاهي , دانلود فايل هاي پاورپوينت , دانلود پاورپوينت دروس رشته ي حسابداري , دانلود پاورپوينت دروس رشته ي مديريت , پاورپوينت دروس رشته ي مديريت بازرگاني دانشگاه پيام نور , پاورپوينت دروس رشته ي حسابداري , مجموعه پاورپوينت دانشگاه پيام نور , دانلود پاورپوينت هاي دروس دانشگاه پيام نور ,
مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
MP3 Player بی سیم

MP3 Player بی سیم


MP3 Player بی سیم


با طراحی بی نظیر ، خیره کننده و بسیار کم حجم

سبک ترین ام پی تری پلیر دنیا

پرفروش ترين محصول الكترونيكي سال 2012 در امريكا و اروپا

دیگر نیازی به خرید ام پی تری پلیر و هدست

 به صورت جداگانه نخواهید داشت!

خـريد پستي >> قيمت فقـط : 26000 تـومـان


خرید پستی    توضیحات


درباره ما
دوست داشتنی های سراسر نت,گالری عکس,بیوگرافی,مقاله,دانلود اسلاید,پاورپوینت,دانلود,دانلودنرم افزار,نرم افزارموبایل,متن آهنگ,تکست آهنگ,گالری عکس خوانندگان,فول تکست خوانندگان,ترفند,آموزش,ویرایش قالب,قالب,قالبهای رزبلاگ,قالب صورتی دخترانه,بست باز | دایرکتوری برترینها,,متن,دلنوشته,شعر,عکس,آپلود,کلیپ,مه لقا جابری,PPT ,دانلود جدیدترین عکس های دنیا دانلود عکس های زیبا عکس جدید عکس های محشر عکس های ترسناک عکس های عشقی عکس های سه بعدی عکس های زیبا از حیوانات عکس های زیبا از بازیگران عکس های زیبا از طبیعت عکس های زیبا از گربه ،عکس های کمیاب کمیابترین عکس های عکس های آرام جعفری، عکس های آرزو افشار، عکس های آرمیتا مرادی، عکس های آزاده ریاضی، عکس های آزاده صمدی، عکس های آزیتا حاجیان، عکس های آشا محرابی، عکس های آناهیتا نعمتی، عکس های احسان علیخانی، عکس های ارسلان قاسمی، عکس های از حوادث، عکس های اشکان خطیبی، عکس های افسانه بایگان، عکس های افسانه پاکرو، عکس های الناز شاکردوست، عکس های الهام حمیدی، عکس های الیزابت امینی، عکس های الیکا عبدالرزاقی، عکس های امیر جعفری، عکس های امین حیایی، عکس های امین زندگانی، عکس های ایرج نوذری، عکس های باران کوثری، عکس های بهاره افشاری، عکس های بهاره رهنما، عکس های بهرام رادان، عکس های بهناز جعفری، عکس های بهنوش بختیاری، عکس های بهنوش طباطبایی، عکس های بیتا بادران، عکس های بیتا سحرخیز، عکس های ترانه عليدوستي، عکس های تینا آخوند تبار، عکس های حامد بهداد، عکس های حامد کمیلی، عکس های حدیث فولادوند، عکس های حدیثه تهرانی، عکس های حسام نواب صفوی عکس های حمید گودرزی، عکس های خاطره اسدی، عکس های خزر معصومی، عکس های خسرو شکیبایی، عکس های دانیال عبادی، عکس های رز رضوی، عکس های رعنا آزادی ور، عکس های روشا ضیغمی، عکس های روشنک عجمیان، عکس های روناک یونسی، عکس های زیبا بروفه، عکس های زیبا هاشمی، عکس های سام درخشانی، عکس های سامیه لک، عکس های ستاره اسکندری، عکس های سحر قریشی، عکس های سما خانی، عکس های سمانه پاکدل، عکس های سمیرا مخملباف، عکس های سوگل طهماسبی، عکس های سیاوش خیرابی، عکس های شاهرخ استخری، عکس های شبنم قلي خاني، عکس های شقایق دهقان، عکس های شقایق فراهانی، عکس های شهاب حسینی، عکس های شهرام حقیقت دوست، عکس های شهرام قائدی، عکس های شهرزاد عبدالمجید، عکس های شهره قمر، عکس های شهنام شهابی، عکس های شیلا خداداد، عکس های شیوا بلوریان، عکس های صابر ابر، عکس های صبا کمالی، عکس های طناز طباطبایی، عکس های عاشقانه، عکس های علی صادقی، عکس های فاطمه گودرزی، عکس های فرناز رهنما، عکس های فرهاد مهادیان، عکس های فریبا نادری، عکس های فریماه ارباب، عکس های فلور نظری، عکس های لادن مستوفی، عکس های لاله اسکندری، عکس های لعیا زنگنه، عکس های لیلا اوتادی، عکس های لیلا بلوکات، عکس های لیلا حاتمی، عکس های لیندا کیانی، عکس های مارال فرجاد، عکس های ماه چهره خلیلی، عکس های ماهایا پتروسیان، عکس های محسن افشانی، عکس های محمد رضا فروتن، عکس های محمدرضا شریفی نیا، عکس های محمدرضا گلزار، عکس های مرجان محتشم، عکس های مرجان محتشم، عکس های مریلا زارعی، عکس های مریم کاویانی، عکس های مصطفی زمانی، عکس های مهتاب کرامتی، عکس های مهدی پاکدل، عکس های مهران رنجبر، عکس های مهران مدیری، عکس های مهراوه شریفی نیا، عکس های مهناز افشار، عکس های مهناز افشار، عکس های مونا فرجاد، عکس های میترا حجار، عکس های میلاد کی مرام، عکس های نرگس محمدی، عکس های نعیمه نظام دوست، عکس های نفیسه روشن، عکس های نگار فروزنده، عکس های نیما شاهرخ شاهی، عکس های نیوشا ضیغمی، عکس های نیکی کریمی، عکس های هانیه توسلی، عکس های هدیه تهرانی، عکس های هنگامه قاضیانی، عکس های پانته آ بهرام، عکس های پرستو صالحی، عکس های پریناز ایزدیار، عکس های پندار اکبری، عکس های پوریا پورسرخ، عکس های پژمان بازغی، عکس های پگاه آهنگرانی، عکس های چکامه چمن ماه، عکس های ژیلا صادقی، عکس های کامبیز دیرباز، عکس های کتایون ریاحی، عکس های گوهر خیراندیش، عکس های یکتا ناصر، گالری عكس بي عكس، گالری عکس بازیگران زن، گالری عکس بازیگران مرد, عکس های شخصی, عکس های جدید, گالری عکس های, عکس های دیدنی, زیباترین عکس های, عکس های منتخب, عکس های داغ, عکس های تاپ, پوستر جدید , تصویر های , بیوگرافی,لایک,Like,like.rozblog.com متن,دلنوشته,شعر,عکس,آپلود,کلیپ,مه لقا جابری,
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • لینک دوستان
  • سایت کشاورزی ایران
  • نیازمندیهای رایگان
  • vps با پورت 1 گیگ
  • سیستم تبادل لینک دو طرفه و 3 طرفه رایگان با پیج رنک بالا
  • سایت تفریحی پارس جی
  • مجله اینترنتی برترین
  • جدیدترین مدل لباس زنانه و مردانه
  • جی اف ایکس ایـ افـ.افغانستان
  • فروشگاه اینترنتی مهاباد
  • فروشگاه سنگهای معدني زينتي
  • آگهی
  • تبادل لینک رایگان
  • خرید هاست ارزان لینوکس و هاست وارز
  • تبادل لینک رایگان
  • تبادل لینک سه طرفه کاملا سئو
  • تبادل لینک
  • گرافیک
  • تبادل لینک
  • تبادل لینک
  • تبادل لینک
  • تبادل لینک هوشمند
  • تبادل لینک خودکار
  • تبادل لینک هوشمند
  • تبادل لینک رایگان
  • لينك ها - تبادل لينك خودكار
  • تبادل لینک سه طرفه | نیاز تو
  • تبادل لينك - افزايش رنك گوگل
  • تبادل لینک | تبادل لینک اتوماتیک | تبادل لینک خودکار
  • سیستم همکاری در فروش
  • پارسی لود | آهنگ پیشواز،زنگ موبایل،فال روز
  • پیروزفا | سرویس وبلاگ دهی سئو شده
  • بهترین سایت تبادل لینک رایگان
  • تبادل لینک رایگان
  • افزایش بازدید شما و کسب درآمد برای وبمسترها
  • تبادل لینک اتوماتیک
  • تبادل لینک اتوماتیک
  • تبادل لینک اتوماتیک
  • تبادل لینک رایگان
  • تبادل لینک
  • فون عروس و داماد
  • دایرکتوری تبادل لینک
  • تبادل لینک رایگان
  • تبادل لینک
  • کسب درآمد
  • دایرکتوری تبادل لینک
  • چای دکتر سینا
  • طراحی وب سایت
  • شادی فان | بهترین ها و جدید ترین ها
  • مرکز دانلود الحاقات فارسی
  • خرید ساعت زنانه
  • آخرین مطالب ارسال شده
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 163
  • کل نظرات : 19
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 49
  • آی پی امروز : 91
  • آی پی دیروز : 22
  • بازدید امروز : 201
  • باردید دیروز : 29
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 4
  • بازدید هفته : 230
  • بازدید ماه : 297
  • بازدید سال : 9,136
  • بازدید کلی : 383,431
  • خـــرید آسان | محصولات پرفروش


    برای خــرید و تـوضیحات

    روی عکس مورد نظر کلیک کنید.



    برترین مدل هندزفری تغییر صدا

    برترین مدل هندزفری تغییر صدا | WwW.BestBaz.RozBlog.Com



    مو بر دایمی سمباده ای 100%

    مو بر دایمی سمباده ای 100%  | WwW.BestBaz.RozBlog.Com



    فـــایر تـــایر

      مناسب هر نوع رینگ و لاستیک

    فـــایر تـــایر | WwW.BestBaz.RozBlog.Com



    لیزر انگشتری بیمز

    لیزر انگشتری بیمز | WwW.BestBaz.RozBlog.Com



    آموزش تصویری بافتنی

    آموزش تصویری بافتنی | WwW.BestBaz.RozBlog.Com



    شامپو رفع سفیدی مو

    شامپو رفع سفیدی مو | WwW.BestBaz.RozBlog.Com



    بلوتوث هوشمند ماشین

    بلوتوث هوشمند ماشین | WwW.BestBaz.RozBlog.Com



    دستبند پاوربالانس

    دستبند پاوربالانس | WwW.BestBaz.RozBlog.Com



    مجموعه کامل آندروید 2011

    مجموعه کامل آندروید  | WwW.BestBaz.RozBlog.Com2011



    ترک سیگار (الکترو اسموک)

    ترک سیگار (الکترو اسموک) | WwW.BestBaz.RozBlog.Com