loading...
لایک |عکس, گالري, هاي, پيشواز, متن,
سخن مــدیر
هندزفری تغییر صدا | یک شوخی جالب




سلام بازدید کننده ی عزیز


بابت سنگینی قالب شرمندم! خیلی رو این قالب کار کردم تا بتونم


سئوش و به 100% برسونم!


سئوی سایت  | WwW.BestBaz.RzB.Ir


البته با کمک دوست خوبم حامد هاشمی عزیز "CivilBax"


با تشکر :


Saeed_Detect


آخرین ارسال های انجمن
عنوان پاسخ بازدید توسط
خرید ممبر تلگرام 100% تضمینی❤️ با دیجی فالوور 0 75 sadafmohammadi
خرید فالوور ارزان 30 درصد هدیه و تحویل فوری 0 72 aynazmasomi
بهترین سایت برای دریافت خدمات فروش فالوور و ویو اینستاگرام 0 62 lilies
راهکار های کاربردی افزایش ممبر اینستاگرام 0 55 lilies
نکات امنیتی که باید قبل از خرید پیج اینستاگرام بدانید 0 42 lilies
بهتریت سایت هابرای ارائه فالوور ارزان 0 39 lilies
تجربه ای که برای هدیه دادن ،آنچه که باید راجب پیشرفت در اینستاگرام بدانید 0 29 lilies
نکات طلایی که قبل از خرید پیج اینستاگرام باید بدانید 0 34 lilies
معرفی بهترین سایت خرید فالوور ارزان قیمت 0 41 amirmohammad
صفر تا صد پیشرفت در اینستاگرام با خرید فالوور واقعی 0 43 amirmohammad
تجربه ی من از بهترین سایت برای خرید فالوور واقعی 0 46 amirmohammad
خرید فالوور رایگان و پرسرعت از سایت دیجی فالوور 0 59 aynazmasomi
خرید فالوور ایرانی و واقعی از سایت معتبر دیجی فالورر 0 41 aynazmasomi
متن آهنگ اینتروی آلبوم کسی که دلش یه دریاست از یاس 2 1462 saeed_detect
عکسی از کسب درآمد دختر تهرانی 2 739 saeed_detect
saeed_detect بازدید : 264 سه شنبه 26 اردیبهشت 1391 نظرات (0)

 

کارکردها و مؤلفههای بنیادین تولید ناب
 

عنوان مقاله: کار‌کرد‌ها و مؤلفه‌‌های بنیادین تولید ناب


مولف/مترجم: محمدرضا اسمعیلی گیوی (دانشگاه امامصادق(ع))


موضوع: مدیریت تولید / مدیریت صنعتی


سال انتشار(میلادی): 2006


وضعیت: تمام متن


منبع: ماهنامه تدبیر-سال هفدهم - شماره 174

 


چکیده:

لازمه رقابت در دنیای تولید کنونی بهره گیری از تمام فنون، ابزارها و ایده های جدید ناب است. در نیمه دوم قرن بیستم، تولید کنندگان جهان با رقبایی جدید مواجه شدند که با نیمی از سرمایه و امکانات لازم، محصولات را با کیفیتی بهتر، تنوعی بیشتر و با قیمتی پایین تر به بازارجهانی عرضه می کردند. یکی از این تکنیک های جدید تولید ناب است که برخاسته از صنعت خودروسازی است . باتوجه به این که صنعت خودرو سازی یک صنعت مادر و به تعبیری «صنعت صنعتها» محسوب می شودو از طرف دیگر با لحاظ کردن پتانسیل های عظیم و اهمیت صنعت خودروسازی در زمینه توسعه و اشتغال‌زایی، اجرای موفق اصول ناب در این صنعت منجر به افزایش چشمگیر توان رقابتی تولید کنندگان داخلی با بهره گیری از ویژگیهای تولید ناب در کاهش مداوم هزینه ها و قیمتها می شود که طبعاً به دیگر صنایع نیز سرایت خواهد کرد. تولید ناب در واقع شیوه تولیدی است که ضمن به کارگیری فواید تولید انبوه و تولید دستی، با هدف کاهش ضایعات و حذف هر فعالیت بدون ارزش افزوده شکل گرفته است. بر این مبنا تکنیک ناب با کمک مجموعه ابزارهای خود می‌تواند نقش بنیادینی در اصلاح و بهبود فرایندها داشته باشد.


مقدمــه


قرن بیستم شاهد دو انقلاب در صحنه‌ تولید بود. انقلاب اول را پس از جنگ جهانی اول هنری فورد و آلفرد اسلون پی ریزی کردند که منجر به ظهور تولید انبوه و پایان عصر تولید صنعتی ( تولید دستی) شد و انقلاب دوم توسط «تاایچی اهنو» در شرکت خودروسازی تویوتا صورت گرفت که با محوریت حذف اتلاف، اتمام عصر تولید انبوه و زایش تولید ناب را در پی داشت. پس می توان سه مرحله را در شیوه‌های تولید در نظر گرفت:
-1 تولید دستی (مبتنی بر حرفه و هنر): در این شیوه تولید، کارگران ماهر با به کارگیری ابزار آلات ماشینی چند کاره، محصولاتی غیراستاندارد را در حجم کم و تنوع بالا به صورت سفارشی برای خریدارانی خاص تولید می کردند. طبیعی است که این ویژگی منجر به قیمت زیاد محصول می شد. امروزه در ساخت ماهواره ها، سفینه های فضایی و مشتریان با سلیقه های خاص این شیوه کاربرد دارد.
-2 تولید انبوه: این شیوه تولید اولین بار توسط آدام اسمیت در قرن هیجدهم مورد تحلیل قرار گرفت و برتخصص و تقسیم کار و مفاهیمی چون مقیاس اقتصادی تولید و شیوه های تجزیه و تحلیل هزینه و سود و حجم فعالیت تاکید دارد. از ویژگیهای دیگر این شیوه تولید این است که محصول توسط متخصصان طراحی و بوسیله کارگران غیرماهر تولید می شود. نیروی کار به آموزش کم احتیاج دارد و سازماندهی به صورت ادغام عمودی کامل است. تنوع محصولات نیز محدود است ولی به خاطر حجم بالای تولید روند قیمتها نزولی است.
-3 تولید ناب: زادگاه تولید ناب، شرکت تویوتا در جزیره ناگویای ژاپن است. در دهه 1930 ای جی تویودا با مهندس شرکت (تاایچی اهنو) به آمریکا سفر کرده و از شرکت اتومبیل سازی فورد بازدید کردند و به این نتیجه رسیدند که اصول تولید انبوه قابلیت پیاده سازی در ژاپن را ندارد زیرا این سیستم پر از اتلاف است. بر این مبنا، آنها شیوه جدیدی را که بعدها «ناب» نام گرفت ایجاد کردند.
انجمن ملی استاندارد و فناوری در وزارت بازرگانی آمریکا تولید ناب را این‌گونه تعریف کرده است: «یک راه حل نظام‌مند برای شناسایی و از بین بردن اتلافها ( فعالیتهایی که دارای ارزش افزوده نیستند) از طریق بهبود مستمر و به جریان انداختن تولید درست در هنگامی که مشتری به آن نیاز دارد. این فلسفه تولیدی در پی کمال و بی نقص کردن سیستم های تولیدی است». تولید ناب به اسامی دیگری چون: «تولید روان»، «سیستم تولید تویوتا» و «تولید بهنگام» نیز نامیده می شود. این تولید از این رو ناب نامیده می شود که در مقایسه با تولید انبوه همه چیز را به میزان کمتر مورد استفاده قرار می دهد. اصول تولید ناب اهداف نامحدودی را برای سیستم در نظر می گیرد: نزول پیوسته قیمت تمام شده، به صفر رساندن ضایعات و تنوع بی پایان محصولات. این شیوه تولید یک سیستم کامل است که از فلسفه بهبود مستمر استفاده می کند و با بهره گیری از فرهنگ کار تیمی سعی در تحلیل اتلافهای موجود در فرایند تولید و حذف آن ها دارد. ازویژگی‌های چنین سیستمی کاهش زمان تولید، کارایی بهتر پرسنل، کیفیت بالاتر، عمر بیشتر ماشین آلات و کاهش در سطح موجودی و هزینه های سربار است.
دلایل تاکید بر تولید ناب به عنوان یک راهبرد موفق
- نیاز به رقابت موثر در اقتصاد جهانی
- فشار از طرف مشتریان برای کاهش قیمتها
- نیاز به استانداردسازی فرایندها برای دستیابی به نتایج مورد انتظار
- افزایش دائمی انتظارات مشتری

سیستم ناب در سازمان های خدماتی
در عملیات اداری یک شرکت تولیدی یا در یک سازمان خدماتی، بسیاری از ابزارها و شیوه های ناب با کاربرد اقتضایی قابل استفاده هستند. در این فرایندها به جای سخت افزار باید به دنبال ایجاد ارزش افزوده و استفاده از اطلاعات یا نرم افزاربود. برای مثال در یک مجموعه بیمارستانی می توان در فرآیند ها از طریق روشهایی نظیر کاهش زمان چرخه و اجزای آن (یعنی تعریف رویه ها، کارگروهی، استاندارد سازی، نقطه استفاده از ذخایر، سیستم دیداری و...) بهبود ایجاد کرد.
وظایف مدیریت در اجرای اصول ناب
طرح مناسب و مدیریت اجرایی کلید دستیابی به موفقیت پایدار در استفاده از تولیدناب است. برای اجرای موفق اصول ناب، علاوه بر عملکرد مدیریت، لازم است تولید ناب را با تمام راهبردهای سازمان هماهنگ کرد. وظایف عمده مدیریت در سیستم ناب شامل این موارد می شود:
- ایجاد تغییر در فرهنگ سازمانی همسو با اصول و رویه های ناب.
- طراحی یک برنامه جامع و برنامه ریزی شده به جای راه حلهای تک منظوره.
- تامین منابع لازم
- حفظ اصول ناب و عمل به آن و تعهد بلند مدت
- اختیار دادن به کارمندان و تاکید بر کارگروهی و همکاری.
با این وجود اکثر شرکتهایی که همچنان از روشهای تولید سنتی و انبوه استفاده می کنند برای خود دلایلی دارند: اول آن که آماده سازی سیستم ناب نیاز به هزینه و زمان دارد. دلیل دوم این است که سیستم های ناب تغییراتی بنیادی در فرآیندها و رویه های سازمان بوجود می آورند که نیاز به داشتن بستر فرهنگی، تکنولوژیک، اطلاعاتی و تدارکاتی مناسب داشته و همین طور الزامات قانونی و اجتماعی را ایجاب می کنند. دلیل سوم این است که تغییر شکل دادن سازمان از تولید انبوه به تولید ناب تنها در شرایطی که حتماً برخاسته از مدیریت باشد امکان پذیر است.

اتلاف و تولید ناب
از دیدگاه تاایچی اهنو، اتلاف، هر فعالیتی است که منابع را مصرف کند ولی ارزشی برای مشتری خلق نکند. قدرت ناب در این است که یک «جریان ارزش» را از دید مشتری لحاظ کرده و در یک رهیافت سیستماتیک به مرحله عمل در آورد. محور اقدامات ناب، حذف جامع اتلافهایی شامل این موارد است: (جدول فوق)
این اتلاف‌ها توسط ابزارهای آماری کنترل فرایند شامل شش سیگما، شناسایی و پس از ریشه یابی با چراهای پنج‌گانه در یک فرآیند بهبود مستمر حذف می شوند.
ارزیابی تغییرات در جهت تولید ناب (عناصر تولید ناب)
با در نظر گرفتن اصول اساسی ناب می‌توان این مراحل را برای اجرا در نظر گرفت:
تعیین دقیق ارزش هر محصول‌، شناسایی جریان ارزش محصولات (زنجیره ارزش مشتری) ،‌‌ حرکت بدون وقفه در این مسیر، سیستم کششی و تعقیب کمال. به منظور ارزیابی تغییرات در جهت تولید ناب باید مولفه هایی را لحاظ کرد که عبارتند از:
-1 حذف اتلاف (یعنی‌هرچیزی که مشتری نمی خواهد برای آن بهایی بپردازد).
-2 بهبود مستمر توسط حلقه های کیفیت و سیستم پیشنهادات.
-3 عیوب صفر که لازمه کیفیت است.
-4 سیستم کششی به جای فشاری (جریان فرایند براساس نیازها و تمرکز بر خروجی و سنجش تطابق با خواست‌های مشتری به جای تمرکز بر ورودی).
-5 تیم های چندکارکردی (که منجر به کاهش تعداد سطوح سازمانی می شود).
-6 به هنگام بودن (به معنای کوتاه کردن زمان سفارش).
-7 مسئولیتهای غیرمتمرکز و وظایف تلفیقی (که بوسیله افزایش محتوای کاری و کاهش نیروی نظارتی و نیروی کار غیرمستقیم صورت می گیرد).
-8 کنترل کیفیت در حین فرایند به جای بازرسی در انتهای فرآیند.
-9 تنظیم سریع دستگاهها (به خاطر تنوع تولیدات وبالا بودن تعداد دفعات تولید).
10 - شبکه‌ی تامین (ارائه‌ بازخورد به عرضه کننده و رابطه برمبنای سود دو طرفه).
-11 سیستم نگهداری و تعمیرات جامع پیشگیرانه (TPM) . (بوسیله بهبود و اصلاح ماشین آلات و آموزش کارکنان).
-12 تولید محموله های کوچک (سفارشهای کم).
-13 منابع قابل انعطاف (نیروی کار با گستره متنوعی از مهارتها و تخصصها و تجهیزات چند کاره برای تولید محصولات متفاوت در دستگاه های مشابه).

-14 رضایت مشتری (هم رضایت مشتریان درونی که کارکنان هستند و هم تامین رضایت مشتریان بیرونی).
-15 سیستم کنترل جی‌دوکا (JIDOKA) (انتقال هوش انسانی به ماشین آلات خودکار به طوری که در مقابل تولید یک قطعه معیوب حساس باشد و ضمن اخطار، به طور خودکار متوقف شود).
-16 استقرارهای سلولی : استقرار انواع ماشین‌آلات (نوعاً به شکل U ) به نحوی که عملیات متفاوت طی یک توالی فشرده و تنگاتنگ صورت پذیرد. در این شکل نمونه ای از استقرار U شکل ترسیم شده است.
نقاط ضعف تکنیک ناب
به منظور داشتن یک دید جامع می‌بایست ضمن لحاظ کردن تمام محاسن و مولفه‌های مذکور، به ضعف های آن نیز در مقایسه با مهندسی ارزش توجه نمود. بعضی از این نقاط ضعف عبارتند از:
- تکنیک ناب ممکن است بدون سنجش منطقی نتایج، ریسک را افزایش دهد.
- تکنیک ناب ممکن است نتواند مستندات کافی جهت سود در بازار کسب و کار برای حسابداری سنتی ارائه دهد.
- به هنگام مواجهه با مسایل پیچیده مکرر و متقابل با محدودیت هایی مواجه است زیرا روش سعی و خطا را در پیش می گیرد.
- سیستم فروش ناب و همین طور آموزش کارکنان و متناسب کردن سیستم سازمان با اهداف ناب ممکن است مجموع هزینه ها را افزایش دهد.
نتیجه گیری
تولید ناب نگرشی است که هدف آن حذف هر فرایند فاقد ارزش از مرحله تهیه مواد اولیه تا فروش است که برای مشتری ارزش افزوده‌ای ایجاد نمی کند. از ویژگی های این سیستم رابطه نزدیک بر مبنای سود معقول با عرضه کننده وارتباط دائمی به وسیله سیستم پایگاه اطلاعات با مشتری و تعهد دوطرفه بین مدیریت و کارکنان است. با این وجود استفاده از تکنیک ناب باید در کنار تکنیک های نوین دیگری مانند مهندسی ارزش و شش سیگما به کار گرفته شود تا ضمن استفاده از مزیت های آنها، نقاط ضعف احتمالی تکنیک ناب نیز کاهش یابد.
منـابـع
-1 جورج الوکال، فرشید عبدی، سهیلا سردار، فرهاد افشاری. «ناب‌اندیشی در گستره تولید»، نشریه روش شماره 89.
-2 شیخ زاده، محمد:«حذف جامع اتلاف (TWE) » ، صنعت خودرو، شماره 63.
-3 فرخ، علی.«تولید ناب»; نشریه تدبیر، شماره 118، ص 43-48.
-4 کلانتری، مجید. «بررسی وضعیت اصول بنیادین تولید ناب در ایران خودرو»، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران.
-5 ووماک جیمز، دانیل جونز، دانیل روس. راد نژاد،آزاده. «تولید ناب»; انتشارات آتریلات، اصفهان 1376 .
6 - J.K. Winson:”Another Lean Tool”. The University of Idaho Industrial Technology Department.
7 - Charlts L, Cell and Boris Arration: “Creating Value with Lean Thinking and Value Engineering.
8 - Christler Karlson and Par Ahlstroml “Assessing Changes toward Lean Production”; International Journal of Operations and Production Management (WWW.emerald.com).

 

برچسب ها مقاله: کار‌کرد‌ها و مؤلفه‌‌های بنیادین تولید ناب , کارکردها و مؤلفههای بنیادین تولید ناب , عنوان مقاله: کار‌کرد‌ها و مؤلفه‌‌های بنیادین تولید ناب , مقالات , مقالات رشته ي مديريت , مقالات رشته ي حسابداري , مقالات رشته هاي مختلف , مقاله , دانلود مقاله , مقالات فارسي , مقالات رشته ي مديريت بازرگاني , دانلود , مديريت بازرگاني , مديريت دولتي , مديريت صنعتي , حسابداري , حسابرسي , پيام نور , نمونه سوالات دانشگاه پيام نور , کتاب هاي پيام نور , مباني روش تحقيق , اسلايد دروس رشته ي مديريت بازرگاني دانشگاه پيام نور , اسلايد دروس رشته ي حسابداري , مجموعه اسلايد هاي دانشگاه پيام نور , جزوه دروس رشته ي مديريت بازرگاني دانشگاه پيام نور , جزوه دروس رشته ي حسابداري , دانلود جزوات دانشگاه پيام نور , دانلود جزوه ي دروس رشته ي حسابداري , دانلود جزوات دروس رشته ي مديريت , دانلود جزوه , دانلود اسلايد هاي درسي , دانلود اسلايدهاي دانشگاهي , دانلود فايل هاي پاورپوينت , دانلود پاورپوينت دروس رشته ي حسابداري , دانلود پاورپوينت دروس رشته ي مديريت , پاورپوينت دروس رشته ي مديريت بازرگاني دانشگاه پيام نور , پاورپوينت دروس رشته ي حسابداري , مجموعه پاورپوينت دانشگاه پيام نور , دانلود پاورپوينت هاي دروس دانشگاه پيام نور ,
مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
MP3 Player بی سیم

MP3 Player بی سیم


MP3 Player بی سیم


با طراحی بی نظیر ، خیره کننده و بسیار کم حجم

سبک ترین ام پی تری پلیر دنیا

پرفروش ترين محصول الكترونيكي سال 2012 در امريكا و اروپا

دیگر نیازی به خرید ام پی تری پلیر و هدست

 به صورت جداگانه نخواهید داشت!

خـريد پستي >> قيمت فقـط : 26000 تـومـان


خرید پستی    توضیحات


درباره ما
دوست داشتنی های سراسر نت,گالری عکس,بیوگرافی,مقاله,دانلود اسلاید,پاورپوینت,دانلود,دانلودنرم افزار,نرم افزارموبایل,متن آهنگ,تکست آهنگ,گالری عکس خوانندگان,فول تکست خوانندگان,ترفند,آموزش,ویرایش قالب,قالب,قالبهای رزبلاگ,قالب صورتی دخترانه,بست باز | دایرکتوری برترینها,,متن,دلنوشته,شعر,عکس,آپلود,کلیپ,مه لقا جابری,PPT ,دانلود جدیدترین عکس های دنیا دانلود عکس های زیبا عکس جدید عکس های محشر عکس های ترسناک عکس های عشقی عکس های سه بعدی عکس های زیبا از حیوانات عکس های زیبا از بازیگران عکس های زیبا از طبیعت عکس های زیبا از گربه ،عکس های کمیاب کمیابترین عکس های عکس های آرام جعفری، عکس های آرزو افشار، عکس های آرمیتا مرادی، عکس های آزاده ریاضی، عکس های آزاده صمدی، عکس های آزیتا حاجیان، عکس های آشا محرابی، عکس های آناهیتا نعمتی، عکس های احسان علیخانی، عکس های ارسلان قاسمی، عکس های از حوادث، عکس های اشکان خطیبی، عکس های افسانه بایگان، عکس های افسانه پاکرو، عکس های الناز شاکردوست، عکس های الهام حمیدی، عکس های الیزابت امینی، عکس های الیکا عبدالرزاقی، عکس های امیر جعفری، عکس های امین حیایی، عکس های امین زندگانی، عکس های ایرج نوذری، عکس های باران کوثری، عکس های بهاره افشاری، عکس های بهاره رهنما، عکس های بهرام رادان، عکس های بهناز جعفری، عکس های بهنوش بختیاری، عکس های بهنوش طباطبایی، عکس های بیتا بادران، عکس های بیتا سحرخیز، عکس های ترانه عليدوستي، عکس های تینا آخوند تبار، عکس های حامد بهداد، عکس های حامد کمیلی، عکس های حدیث فولادوند، عکس های حدیثه تهرانی، عکس های حسام نواب صفوی عکس های حمید گودرزی، عکس های خاطره اسدی، عکس های خزر معصومی، عکس های خسرو شکیبایی، عکس های دانیال عبادی، عکس های رز رضوی، عکس های رعنا آزادی ور، عکس های روشا ضیغمی، عکس های روشنک عجمیان، عکس های روناک یونسی، عکس های زیبا بروفه، عکس های زیبا هاشمی، عکس های سام درخشانی، عکس های سامیه لک، عکس های ستاره اسکندری، عکس های سحر قریشی، عکس های سما خانی، عکس های سمانه پاکدل، عکس های سمیرا مخملباف، عکس های سوگل طهماسبی، عکس های سیاوش خیرابی، عکس های شاهرخ استخری، عکس های شبنم قلي خاني، عکس های شقایق دهقان، عکس های شقایق فراهانی، عکس های شهاب حسینی، عکس های شهرام حقیقت دوست، عکس های شهرام قائدی، عکس های شهرزاد عبدالمجید، عکس های شهره قمر، عکس های شهنام شهابی، عکس های شیلا خداداد، عکس های شیوا بلوریان، عکس های صابر ابر، عکس های صبا کمالی، عکس های طناز طباطبایی، عکس های عاشقانه، عکس های علی صادقی، عکس های فاطمه گودرزی، عکس های فرناز رهنما، عکس های فرهاد مهادیان، عکس های فریبا نادری، عکس های فریماه ارباب، عکس های فلور نظری، عکس های لادن مستوفی، عکس های لاله اسکندری، عکس های لعیا زنگنه، عکس های لیلا اوتادی، عکس های لیلا بلوکات، عکس های لیلا حاتمی، عکس های لیندا کیانی، عکس های مارال فرجاد، عکس های ماه چهره خلیلی، عکس های ماهایا پتروسیان، عکس های محسن افشانی، عکس های محمد رضا فروتن، عکس های محمدرضا شریفی نیا، عکس های محمدرضا گلزار، عکس های مرجان محتشم، عکس های مرجان محتشم، عکس های مریلا زارعی، عکس های مریم کاویانی، عکس های مصطفی زمانی، عکس های مهتاب کرامتی، عکس های مهدی پاکدل، عکس های مهران رنجبر، عکس های مهران مدیری، عکس های مهراوه شریفی نیا، عکس های مهناز افشار، عکس های مهناز افشار، عکس های مونا فرجاد، عکس های میترا حجار، عکس های میلاد کی مرام، عکس های نرگس محمدی، عکس های نعیمه نظام دوست، عکس های نفیسه روشن، عکس های نگار فروزنده، عکس های نیما شاهرخ شاهی، عکس های نیوشا ضیغمی، عکس های نیکی کریمی، عکس های هانیه توسلی، عکس های هدیه تهرانی، عکس های هنگامه قاضیانی، عکس های پانته آ بهرام، عکس های پرستو صالحی، عکس های پریناز ایزدیار، عکس های پندار اکبری، عکس های پوریا پورسرخ، عکس های پژمان بازغی، عکس های پگاه آهنگرانی، عکس های چکامه چمن ماه، عکس های ژیلا صادقی، عکس های کامبیز دیرباز، عکس های کتایون ریاحی، عکس های گوهر خیراندیش، عکس های یکتا ناصر، گالری عكس بي عكس، گالری عکس بازیگران زن، گالری عکس بازیگران مرد, عکس های شخصی, عکس های جدید, گالری عکس های, عکس های دیدنی, زیباترین عکس های, عکس های منتخب, عکس های داغ, عکس های تاپ, پوستر جدید , تصویر های , بیوگرافی,لایک,Like,like.rozblog.com متن,دلنوشته,شعر,عکس,آپلود,کلیپ,مه لقا جابری,
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • لینک دوستان
  • سایت کشاورزی ایران
  • نیازمندیهای رایگان
  • vps با پورت 1 گیگ
  • سیستم تبادل لینک دو طرفه و 3 طرفه رایگان با پیج رنک بالا
  • سایت تفریحی پارس جی
  • مجله اینترنتی برترین
  • جدیدترین مدل لباس زنانه و مردانه
  • جی اف ایکس ایـ افـ.افغانستان
  • فروشگاه اینترنتی مهاباد
  • فروشگاه سنگهای معدني زينتي
  • آگهی
  • تبادل لینک رایگان
  • خرید هاست ارزان لینوکس و هاست وارز
  • تبادل لینک رایگان
  • تبادل لینک سه طرفه کاملا سئو
  • تبادل لینک
  • گرافیک
  • تبادل لینک
  • تبادل لینک
  • تبادل لینک
  • تبادل لینک هوشمند
  • تبادل لینک خودکار
  • تبادل لینک هوشمند
  • تبادل لینک رایگان
  • لينك ها - تبادل لينك خودكار
  • تبادل لینک سه طرفه | نیاز تو
  • تبادل لينك - افزايش رنك گوگل
  • تبادل لینک | تبادل لینک اتوماتیک | تبادل لینک خودکار
  • سیستم همکاری در فروش
  • پارسی لود | آهنگ پیشواز،زنگ موبایل،فال روز
  • پیروزفا | سرویس وبلاگ دهی سئو شده
  • بهترین سایت تبادل لینک رایگان
  • تبادل لینک رایگان
  • افزایش بازدید شما و کسب درآمد برای وبمسترها
  • تبادل لینک اتوماتیک
  • تبادل لینک اتوماتیک
  • تبادل لینک اتوماتیک
  • تبادل لینک رایگان
  • تبادل لینک
  • فون عروس و داماد
  • دایرکتوری تبادل لینک
  • تبادل لینک رایگان
  • تبادل لینک
  • کسب درآمد
  • دایرکتوری تبادل لینک
  • چای دکتر سینا
  • طراحی وب سایت
  • شادی فان | بهترین ها و جدید ترین ها
  • مرکز دانلود الحاقات فارسی
  • خرید ساعت زنانه
  • آخرین مطالب ارسال شده
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 163
  • کل نظرات : 19
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 49
  • آی پی امروز : 87
  • آی پی دیروز : 22
  • بازدید امروز : 180
  • باردید دیروز : 29
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 4
  • بازدید هفته : 209
  • بازدید ماه : 276
  • بازدید سال : 9,115
  • بازدید کلی : 383,410
  • خـــرید آسان | محصولات پرفروش


    برای خــرید و تـوضیحات

    روی عکس مورد نظر کلیک کنید.



    برترین مدل هندزفری تغییر صدا

    برترین مدل هندزفری تغییر صدا | WwW.BestBaz.RozBlog.Com



    مو بر دایمی سمباده ای 100%

    مو بر دایمی سمباده ای 100%  | WwW.BestBaz.RozBlog.Com



    فـــایر تـــایر

      مناسب هر نوع رینگ و لاستیک

    فـــایر تـــایر | WwW.BestBaz.RozBlog.Com



    لیزر انگشتری بیمز

    لیزر انگشتری بیمز | WwW.BestBaz.RozBlog.Com



    آموزش تصویری بافتنی

    آموزش تصویری بافتنی | WwW.BestBaz.RozBlog.Com



    شامپو رفع سفیدی مو

    شامپو رفع سفیدی مو | WwW.BestBaz.RozBlog.Com



    بلوتوث هوشمند ماشین

    بلوتوث هوشمند ماشین | WwW.BestBaz.RozBlog.Com



    دستبند پاوربالانس

    دستبند پاوربالانس | WwW.BestBaz.RozBlog.Com



    مجموعه کامل آندروید 2011

    مجموعه کامل آندروید  | WwW.BestBaz.RozBlog.Com2011



    ترک سیگار (الکترو اسموک)

    ترک سیگار (الکترو اسموک) | WwW.BestBaz.RozBlog.Com